03.11.2013

Effektiv høstdugnad

Lørdag 2. november opprant med strålende sol og la en flott ramme rundt første dag av høstdugnaden på Gaustadtunet. 20 personer, ledet av representanter for «utegruppen», jobbet svært effektivt med å bære vekk trær, grener, kvist og kvast som lå igjen etter at gartneren har tynnet svært kraftig ut i skråningen mot Gaustadveien. En god del var allerede gjort av beboere som hadde «tjuvstartet» i uken før dugnaden.


To store containere ble stuvende fulle. Hadde det ikke vært for at iherdige personer klippet grenene opp og tråkket innholdet ned i containerne, ville det ikke blitt plass til mer enn halvparten av det som nå skal kjøres vekk. Heldigvis kommer det en ny container til annen dag av dugnaden som avvikles tirsdag 5. november. Svært mye er nå gjort. Vissent løv er raket vekk fra plener, singelganger og trapper, sandkasser er rensket og luket. Det ser mye bedre ut enn på en god stund!

En vesentlig bonus ved disse dugnadene er den gode sosiale kontakten som oppstår når folk jobber sammen på denne måten for å få området i ryddig stand før vinteren legger et lag av snø og is over området.

Vi er avhengige av at beboerne tar et tak høst og vår for å få uteområdene i den stand vi ønsker. Vi har kontakt med gartner som tar seg av den profesjonelle del av stellet, men det blir kostbart dersom ikke vi andre tar oss av «finish’en».

Helge Kjøllesdal