13.04.2018

Årsmøte for 2017 og beboermøte avholdt



Årsmøtet ble avholdt 12. april 2018. 26 seksjoner var tilstede ved personlig fremmøte og det ble fremlagt 4 fullmakter.

Årsberetning ble tatt til etterretning og årsregnskap for 2017 og budsjett for 2018 ble enstemmig vedtatt, det samme ble forslag om styrehonorar.

Styret fremmet forslag om vedtektsendringer. Her ble det noe diskusjon fordi det var vanskelig å se hva som egentlig var endret. Sameiermøtet stemte over et nytt forslag om å utsette vedtekstendringer til neste år. Forslaget ble forkastet og vedtektsendringene godkjent med noen tilpasninger.

Styret fremmet også forslag om å avsette penger fra vedlikeholdsfondet til sensorbelysning i alle inngangspartier og trappeoppganger. Forslaget ble vedtatt mot 3 stemmer.



Valg

Følgende styremedlemmer var foreslått:
Hellen Rønbeck, Hus A. Velges for 2 år (2018-2020)
Ivar Moen, Hus B Velges for 2 år (2018-2020)
Terje Megård, Hus C. Velges for 2 år (2018 -2020)
Elisabeth Giil, Hus D. Velges for 1 år (2018 -2019)

Varamedlemmer:
Helge Bjørn Johnnysen, Hus A. Velges for 2 år (2018-2020)
Marit Mork, Hus B. Velges for 2 år (2018-2020)

Styreleder
Ivar Moen, Hus B. Velges for 2 år (2018-2020)
Foreslåtte styremedlemmer, varamedlemmer og styreleder ble enstemmig vedtatt ved akklamasjon.

Møtet ble avsluttet kl. 20.20.


Beboermøte

Rett etter årsmøtet ble det avholdt beboermøte hvor det ble informert om følgende saker:
  • Aktuelle datoer for dugnad, feiing og garasjevask
  • El-biler og ladepunkt
  • Planer for nytt sykehus

El-biler og ladepunkt
Antallet El-biler i sameiet øker. Når det blir mer enn 4 ladepunkter i garasjen, blir det koblet inn en styringsenhet som alle kobler seg på. Sameiet står for kostnadene til styringsenheten, mens den enkelte sameier betaler koblingen til ladepunkt. Prinsippet er at den som anskaffer elbil, dekker installasjon og forbruk.


Planer for nytt sykehus
Helge Kjøllesdal informerte
I mars ble det avholdt informasjonsmøte om nytt sykehus på Gaustad. Styret og enkeltpersoner har engasjert seg i saken. Etter informasjonsmøtet skrev sameiet en høringsuttalelse. Det samme gjorde en beboer og tanker og ideer ble utvekslet. Helge Kjøllesdal refererte i beboermøtet om arbeidet så langt. Det er planer på sikt om 150.000 kvm sykehusområde, i første etappe er det planlagt 80.000 kvm. I informasjonsmøtet ble fremmøte bedt om å ta stilling til plan 1, altså første etappe.

Styret mener vi bør tenke både første og andre etappe i denne utbyggingen for å se alt i sammenheng. Vi tar ikke stilling til sykehus eller ikke, men vi er bekymret for 150.000 kvm på såpass lite areal. Sykehusbyggene er foreslått sør og nord, nord blir altså rett ved siden av Gaustadjordet. Vi ønsker at sykehusbyggene legges sør og beholder preget med 3. etasjers bygninger og at Gaustadjordet bevares.

De foreslåtte planene sier lite om beboere i området. Det viktigste for oss er å bevare buffersonen mellom oss og sykehuset og at husene holdes lave. Det må også gjøres noe med trafikksituasjonen.

Det ble understreket at det kun forelå planer på dette tidspunktet.