08.09.2016

Sognsvannsveien 25

Sognsvannsveien 25 (Villa Derma, bak trærne på jordet) eies av privat grunneier. Grunneier ønsker å utnytte tomten til boligformål og har bedt kommunen om et oppstartsmøte. Det tenkes oppført 7 frittliggende punkthus i 6-9 etasjer. Disse vil kunne inneholde 500 
hybler/leiligheter med forretninger i 1. etasje.

Gaustadtunet Boligsameie er ikke direkte nabo til Sognsvannsveien 25.  Nederste delen av stikkveien vår og jordet er kommunal eiendom. En utbygging vil likevel berøre oss sterkt og vi engasjerer oss derfor i saken for å sikre at vårt bomiljø blir ivaretatt dersom tomten reguleres til boligformål.

Styret understreker at det foreløpig ikke er vedtatt utbygging av tomten, det er kun bedt om et oppstartsmøte med kommunen. Grunneier har foretatt en områdeanalyse og på bakgrunn av denne uttaler vi oss om tre sentrale forhold:
  1. Trafikken i området
  2. Høyhusbebyggelse
  3. Adkomstvei og bevaring av grøntarealer
Grunneier søkte også i 2012 om å regulere tomten til boligformål. Forslaget ble avslått med følgende begrunnelse:

Forslaget er i strid med tidligere bystyrevedtak med føringer for eiendommen, hensyn til sykehusets behov, forhold til verneverdige bygde omgivelser, områdets overordnede struktur, konsekvenser for biologisk mangfold.

Dere kan følge saken på nettsidene til Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten:

Gå til:  http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp  
Legg inn Sognsvannsveien 25 i tekstfeltet og søk, velg fanen Reguleringssaker
Under saksnummer 201607033 finner dere alle dokumenter i saken.

Lenke til områdeanalysen