18.12.2014

Husleie 2015

Gaustadtunet boligsameie har ikke hatt husleieøkning siden 2011, til tross for generell prisøkning. For fortsatt å sikre en forsvarlig drift, har styret i samråd med forretningsfører vedtatt å øke husleien og innbetalingen til vedlikeholdsfondet med 7%.
 


Driften for 2014 er pr. dato i tråd med budsjettet. Til tross for god økonomistyring er ikke overskuddet nok til å dekke utgifter som vi vet kommer i 2015. Dessverre ble lønnsomheten i sameiet redusert i inneværende år i og med at styret vedtok å dekke et tap på ca. kr.140.000 etter at det ble avdekket en beregningsfeil for gassavregningen fra 2008/2009. Det kommer eget skriv om denne saken.

Husleieøkningen er knyttet til følgende forhold:

  1. Vi har hatt en generell prisøkning på varer og tjenester på ca. 3% i inneværende år, og kalkulerer med prisøkning også i 2015.
  2. Det er behov for å ha en større likviditetsbuffer ved vedlikehold og uforutsette utgifter. Vi får økte utgifter som blant annet er knyttet til kraftig økning av offentlige avgifter (ca.17%), økning av forsikringskostnader 6,6% og oppgradering av elektriske installasjoner, heiser, ventilasjon og eventuelle skader på garasjeanlegg.     
  3. Vi har et vedlikeholdsfond som er ment å dekke større vedlikeholdsoppgaver i tråd med vedlikeholdsplanen. Vedlikeholdsfondet må få påfyll etter at vi siste år har gjennomført betydelige utvendige malingsoppdrag.
    Med vennlig hilsen Styret