22.12.2023

 Brannalarmanlegget

Gaustadtunet Boligsameie har inngått avtale med Gowens AS for ettersyn og kontroll av brannalarmanlegget (Jf. styrereferat fra møte 14.12.2023).

Dette medfører endringer i bl a Branninstruksen. Se denne her.

Alle seksjonseiere oppfordres til å sette seg inn i instruksen.



21.12.2023

 Rikshospitalutbyggingen

Representanter fra styret i Gaustadtunet Boligsameie hadde 14. desember 2023 et møte med Helse Sør-øst/Sykehusbygg. Hensikten med møtet var å bli orientert om status for utbyggingsplaner som berører Gaustadtunet.

Referat fra møtet finner du her.

Presentasjonen fra møtet finner du her

Det vil bli satt opp brakkerigger på nederste del av det grønne jordet (ca til Hus B) ca 4. kvartal 2024). Innkjørsel til dette området vil skje fra Sognsvannsveien (det gule huset). Brakkeriggene vil bli benyttet som kontorbygg. Bortenfor brakkeriggområdet vil det etableres «lekeområde» til erstatning for ballbanen som blir borte på jordet på andre siden av veien. Om/eventuelt hvordan området skal utformes er ikke bestemt.

Trafikkproblemer, lysforurensing mm var også temaer som ble berørt i møtet.

 Styret er fornøyd med at det er opprettet dialog med utbyggingsprosjektet via kontaktperson, slik at spørsmål og problemstillinger kan tas opp ved behov.

Her er lenke til nettsiden Nye Aker og Nye Rikshospitalet - Helse Sør-Øst RHF (helse-sorost.no) den ukentlige oversikten ligger under nabomeldinger. 




10.10.2023

 Ad avtalen med Mithassel AS rørleggerbedrift

 - Økonomi og fakturering

På ekstraordinært årsmøte 07.09.2023 ble styret bedt om å se nærmere på punktet om «Økonomi og fakturering» i avtalen med Mithassel AS rørleggerbedrift.

 Forretningsfører Morten Poulsson har kommet med følgende uttalelse:

·        Vedtaket innebærer at vedlikeholdsansvaret for sisternene er tilbakeført seksjonseierne.

·        Det må være et riktig utgangspunkt at seksjonseierne det gjelder betaler selv og direkte til rørlegger. I tillegg er dette praktisk og kostnadsbesparende for sameiet. Og uansett ville sameiet måtte ha belastet seksjonseierne ved en engangs felleskostnad som gir samme resultat.

·        Reklamasjoner og reklamasjonsfrist er regulert i rammeavtalen. Av samme grunn som ovenfor er det naturlig å legge ansvaret på seksjonseierne som eiere. Styret kan ikke følge med på utviklingen i den enkelte leilighet. Men styret skal orienteres og må følge med på reklamasjonssaker.

·        Den valgte og nå vedtatte fremgangsmåte er ikke i strid med lov om eierseksjoner.


Styret har vedtatt at faktureringen gjennomføres ihht. avtalen med Mithassel AS. 

05.10.2023

 Nytt om sisterneutskiftingen i Gaustadtunet Boligsameie

Innebygde sisterner
Nå er vi godt i gang med utskifting av innebygde sisterner og har fått bedre oversikt over tiden dette tar. Det viser seg at det tar ca 5 arbeidsdager fra start til toalettet er montert og kan benyttes. Det kan oppstå uforutsette ting - det kan derfor medgå en ekstra dag i noen tilfeller.

Med tanke på høyde på WC-skålen kan denne for innebygde toaletter heves 
med ca. 2,5 cm, men da må det kjøpes et forhøyningssett som koster kr 1100 inkl. mva.
Dette forhøyningssettet må betales av den enkelte seksjonseier. De som eventuelt ønsker å bestille forhøyningssett gir beskjed til styreleder Ivar Moen så raskt som mulig.

Det er satt opp en plan for utskiftingen. I hvert enkelt hus kommuniseres plan for utskiftingen til den enkelte seksjonseier. 

Utenpåliggende sisterner
Montering av utenpåliggende sisterner starter etter at vi er ferdige med de innvendige sisternene, dvs fra og med mandag 23. oktober 2023. 
Rekkefølgen på monteringen er den samme som for de innebygde, med start i Hus B. Toaletter med utenpåliggende sisterner vil automatisk bli hevet ca. 5 cm sammenlignet med dagens toaletthøyde.

Det vil bli utarbeidet en detaljert plan også for denne prosessen, sannsynligvis kan det monteres to sisterner per dag. Denne planen vil bli kommunisert i etterkant av et møte 20. oktober.

Tusen takk for fleksibiliteten og velviljen så langt!

Vennlig hilsen
Styret

Gaustadtunet Boligsameie



28.09.2023

 Utskifting av sisterner

Tusen takk til alle for rask levering av skjemaet for valg av sisternetype!

Nå nærmer det seg start for utskifting.

Rørleggerfirmaet Mithassel AS  starter med utskiftingen av sisterner i Hus B tirsdag 3. oktober. De starter med montering av innebygde sisterner. Dette på grunn av leveranseforsinkelser for de utenpåliggende sisternene.

Etter Hus B er rekkefølgen Hus C (sannsynligvis start onsdag 4. oktober), Hus D, Hus E og Hus A. På oppslagstavlen i hvert hus vil det bli slått opp dato for når de begynner i huset. Når rørleggerne har begynt å jobbe, vil vi få vite hvor lang tid utskiftingen tar i den enkelte leilighet.

Alle sisterner skal være skiftet ut innen nyttår. Det tas hensyn til oppgitte opplysninger om fravær etc. For å holde fremdriften trengs det også at alle er så fleksible som mulig med hensyn til tilgang til leilighetene.

Ved spørsmål, ta kontakt med husets styrerepresentant.

Vennlig hilsen

Styret Gaustadtunet Boligsameie






06.09.2023

 Sisternesaken - Skjema for sisternevalg

Dersom det på ekstraordinært årsmøte 7. september blir flertall for å skifte ut sisterner,  må det fylles ut et  skjema der hver seksjonseier redegjør for sine valg. Dette av hensyn til bestilling.

Skjemaet er til orientering lagt ut her.


04.09.2023

 

Ad ekstraordinært årsmøte og sisternesaken

 I forslag til vedtak til ekstraordinært årsmøte vises det til en rammeavtale. Interesserte kan lese denne her.

 Noen tilleggsopplysninger

Utvendig sisterne Geberit Monolith 2F kan også leveres i sort. Denne er imidlertid noe dyrere enn den hvite: kr 23.375 inkl. mva.

 Innvendig sisterne Tece NRF 6122374 kan leveres med enten hvit eller forkrommet betjeningsknapp. Det er ingen forskjell i pris.

 Ved montering av innvendig sisterne må det legges nye fliser. Opprinnelige fliser produseres ikke lenger, men sameiet har funnet og kjøper inn fliser som er mest mulig like.

Ved montering av innvendig sisterne må fire flisrader fjernes. På et lite bad kan det være nødvendig å demontere/remontere servantinnredningen for å få dette til, noe som medfører ekstraarbeid. Ved slikt ekstraarbeid påløper i tillegg en kostnad på kr. 3.100 inkl. mva.

 Alle variantene vil fremgå av et skjema for valg av sisterner. Skjemaet sendes alle sameierne dersom det blir vedtak om utskifting. Skjemaet vil også bli lagt ut på hjemmesiden i forkant av ekstraordinært årsmøte.

Styrets forslag/tilbud for utskifting av opprinnelige sisterner er laget for å gjøre det så enkelt og rimelig for seksjonseierne som mulig.

 Den enkelte seksjonseier kan eventuelt velge å kjøpe inn fliser på egen hånd i forkant av utskiftingen eller stå for hele sisterne-utskiftingen på egen hånd. Sisternene må være skiftet ut før årsskiftet 2023/24 med SINTEF-godkjente og lekkasjesikrede sisterner og dokumentasjon må være sendt styreleder. Dette for at sameiet som helhet skal kunne dokumentere redusert lekkasjefare.

 

29.08.2023



Nytt starttidspunkt for ekstraordinært årsmøte 

torsdag 7. september er kl. 16:30.


Tidligere start skyldes at vi har fått beskjed fra Rikshospitalet om at de kobler ut strømmen i bygget denne dagen kl. 18:00.

Vi håper likevel at mange har anledning til å komme, ellers husk å benytte fullmaktsskjemaet. Se tidligere innkalling/Hjemmesiden.

Vel møtt til ekstraordinært årsmøte torsdag 7. september kl. 16:30, Rikshospitalet B, Grønt auditorium 1.

Vennlig hilsen
Styret
Gaustadtunet Boligsameie

18.08.2023

 Ekstraordinært årsmøte 7. september 2023

Til seksjonseierne

Det holdes ekstraordinært årsmøte om utskifting av sisterner torsdag 7. september 2023 kl. 18 i Grønt auditoriumn1 Rikshospitalet B.

Innkalling til ekstraordinært årsmøte finner du her
Notat til Sak 2 Utskifting av sisterner finner du her
Fullmaktsskjema finner du her

Papirkopi av fullmaktsskjemaet, for de som ikke har anledning til å komme, vil til orientering bli lagt ut i hvert hus før det ekstraordinære årsmøtet.
Alle seksjonseierne oppfordres til å stemme, resultatet berører alle.

Hvis det er noen som har planer om rehabilitering/egen utskifting av sisterner i nær fremtid, må styreleder få beskjed om dette snarest. Slik rehabilitering/utskifting må ved vedtak om utskifting skje i løpet av året 2023.

Vel møtt!

Vennlig hilsen
Styret
Gaustadtunet Boligsameie

 

15.07.2023

 Jordeslått

Gjengen som gikk manngard onsdag 12. juli før slåmaskinen kom.

I all fall 3 rådyrkalver ble jaget bort.



19.06.2023

 Helikopterlandingsplass

Høringsuttalelsen fra Gaustadtunet Boligsameie finner du her

Rådyrkalver

Gladnyhet!

Det er nå observert 4 nyfødte rådyrkalver (født ca. 15. juni) i området vårt!

08.06.2023

 TIPS


Hvordan få høyere lyd på ringeklokken? Sett den lille knappen under porttelefonen helt til høyre.

11.05.2023

 

Informasjon i forbindelse med kabelleggingen på «jordet» og ned til Gaustad 

 Sameiet har nylig blitt varslet om at det i forbindelse med etablering av nye strømkabler, vil bli diverse anleggs- og kabelarbeid i nærområdet, jf. oppslag i hvert hus.

 Torsdag 11.05.1923 hadde Ivar Moen og Knut Rønning (Hus B) befaring med prosjektleder Fredrik Olsson i Veflen AS i forbindelse med kabelleggingen på jordet og avklaring om bruken av sameiets vei.

 Det ble opplyst om følgende framdrift på arbeidet (med muligheter for små endringer):

22.mai:                        Oppstart med graving, hull- 2x3 meter, i bakken ved koblingspunkt ovenfor stien, oppsett av gjerde

22.05 – 22.06:             Graving av trasé. jfr. kartskisse

Oppsetting av gjerde langs grøft

Plassering av kabeltromler på jordet

23.06 – 30.06:             Strekking av kabler fra egen kabel-vogn

01.07 – ultimo juli:    Tetting av grøft, etterfylling med sand og jord

Fjerning av eventuell overskuddsmasse

Det må påregnes noe transport og kjøring langs sameiets vei, men prosjektleder påpekte at de vil ta mest mulig hensyn. Trafikk fra gravemaskiner vil hovedsakelig gå på jordet.  

Prosjektleder har lovet å børste veien i tilfelle tilsmussing.

Dette til orientering.

NB: 

Per 08.06.2023 er det opplyst at prosjektet er forsinket, men de håper likevel å bli ferdige i løpet av juli


03.05.2023

 Nye Rikshospitalet - oppsummering naboinformasjonsmøte 29.03.

Her finner dere oppsummeringen fra informasjonsmøtet om utbyggingen av nytt Rikshospital 29.03.2023 fra prosjektledelsen.

  

28.03.2023

 LED-lys og årsmøtepapirer

Montering av LED-lys i alle garasjer og søppelrom er nå ferdigstilt. Dere har sikkert merket bedre lyskvalitet og at sensorene slår seg på så snart man er inne i garasjen. Det som gjenstår mht. til utskifting til LED-belysning, er i lampene foran garasjene. Dette kommer så snart egnet lysarmatur er funnet. Nåværende lysarmatur er delvis defekt.

Årsmøtepapirene er distribuert i dag.

Velkommen til årsmøte torsdag 20. april 2023 kl. 18!




 


15.03.2023

 Utskifting av opprinnelige toalettsisterner?

På beboermøtet som avholdes etter årsmøtet 20. april 2023, ønsker styret å drøfte og få innspill på eventuell utskifting av opprinnelige toalettsisterner i boligsameiet.

Informasjon om eventuell utskifting av opprinnelige toalettsisterner finner dere her



 TIPS til lavere energiutgifter for den enkelte seksjonseier

Tipsene finner du her

02.01.2023



 Ikke kast matfett i sluket

Innlegget er kopiert fra et annet sameie og er en nyttig påminnelse - selv om fjorårets julemiddag nå er unnagjort.

1 Bidra til å lage energi med matfettet!

Slipp reparasjonskostnadene, og bidra til energiproduksjon i stedet!
Når det gjelder krav og regler for håndtering av matavfall, er det opp til hver enkelt kommune å regulere. Ikke alle kommuner har sortering av matavfall heller. 
Gjør det til et prinsipp at du alltid tørker av fettrester fra stekepanne og kjeler med tørkepapir før du vasker dem.
Det fettede tørkepapiret kaster du i matavfallet eller restavfallet alt etter hvilke regler som gjelder der du bor.
Ribbefett og fett fra pinnekjøttet lar du størkne, før du skraper av fettet som du putter i matavfallet eller restavfallet.
Husk at du også går over det fettede stekebrettet eller kasserollen og tørker godt av med tørkepapir.
Rester fra fårikål eller supper vil også gjerne inneholde fett. Hell det som er flytende over i en tom melkekartong, teip igjen og kast det i restavfallet.
Eventuelt kan du fryse kartongen før du kaster den i søppelkassen. Da vil ikke innholdet renne ut om du er uheldig. Ellers passer du på å sette kartongen rett opp og ned.
Har du store mengder frityrolje kan det helles over i en eller flere drikkekartonger som du lukker godt og kaster i restavfallet.
Du kan også samle opp dette i en plastkanne og levere det til den lokale gjenvinningsstasjonen.
Som en del av matavfallet kan matfett bli til biogass eller biogjødsel.
Restavfallet sendes til forskjellige forbrenningsanlegg i Norge og i Sverige hvor det blir brent og omdannes til energi som brukes i industrien eller til fjernvarme.
Ved å bruke restavfallet til å lage energi, trenger vi mindre energi fra ikke fornybare energikilder. Det er kjempesmart! Pass bare på at du kildesorterer det som kan gjenvinnes først.

2 Lag nydelig saus med olje fra feta eller oliven

Kast aldri oljen som du har hatt fetaost, oliven eller andre godsaker i!
Når innholdet er spist opp, kan du bruke denne godt smaksatte oljen til salatdressing, i sauser eller på den gode gamle poteten.
Emballasjen tørker du av og gjenvinner som vanlig.

3 Frys matfettet og bruk det som smakstilsetning

Matfettet har som regel masse god smak fra kjøtt, krydder og grønnsaker.
Hell det som er til overs i isbitformer, legg det i fryseren, og bruk det som smakstilsetning i supper og gryter gjennom vinteren!